Langer bijzonder uitstel aanvragen en verlengen

 


Ook na 31 december 2020 kan er nog voor het eerst uitstel van betaling of verlenging van het uitstel worden aangevraagd wegens de voortdurende coronacrisis. Het kabinet heeft namelijk de termijn hiervoor verlengd tot 1 april 2021. Voor ondernemers die dit jaar al verlenging van eerder verkregen uitstel hebben gekregen, loopt het uitstel automatisch door tot 1 april 2021. De opgebouwde belastingschuld hoeft niet meteen na 1 april 2021 te worden voldaan. De ingangsdatum van de betalingsregeling van 36 maanden blijft voorlopig staan op 1 juli 2021.

Sneller schuldenoverzicht van de Belastingdienst
De Belastingdienst heeft twee nieuwe manieren opengesteld om als intermediair sneller inzicht te krijgen in de schuldpositie van je cliënten/ondernemers die gebruik hebben gemaakt van het bijzonder uitstel van betaling:
Via de bestellijn van de Belastingdienst: 0800 – 0230107 (onder optie 6)
Per e-mail naar schuldoverzicht_bijzonder_uitstel@belastingdienst.nl Via deze methode kunnen in één mail vijf of meer schuldenoverzichten worden opgevraagd. In een bijlage vermeld je het BSN/RSIN en de naam van je klant of zijn/haar onderneming.

Vraag je het schuldenoverzicht op via één van deze twee nieuwe mogelijkheden, dan wordt het overzicht binnen 10 werkdagen naar het adres van de ondernemer gestuurd.
De bestaande opvraagmogelijkheden via de Belastingtelefoon of de Helpdesk Intermediairs, kunnen ook nog steeds worden benut voor het aanvragen van een schuldenoverzicht. Als de ondernemer het schuldenoverzicht binnen twee werkdagen wil ontvangen in de Berichtenbox, dan kan dit worden besteld via deze bestaande opvraagmogelijkheden. Een schuldenoverzicht van RSIN wordt alleen per post verzonden.

Bron: Fiscount

Recommended for you

In de kijker

In de kijker